Magyar Ízvadászként A Föld sok pontján kerestem a gasztronómiai izgalmakat, érdekes élelmiszereket ételeket, kulináris hagyományokat. Miután kalandvágyból hazajöttünk, megpróbálom itthon hasznosítani a világban tanultakat.
2010. február 8., hétfő
Körözött
Egy ausztrál vicc is kezdődhetne így: Sydney magyar éttermében vitatkozik az ukrán, svájci, nepáli, és a görög szakács milyen a jó körözött, és kell-e bele anchovi (ezt nálunk szardellának ismerjük) a thai csak nézi neki nincs véleménye a témában, náluk a mint Kínában nem népszerű a tej, és tejtermékek fogyasztása. Megkérdeztek engem mint illetékest. Nekem persze árnyalt a véleményem , mert sok féle képen készíthetjük. Elmondom, hogy az én kedvencem áttört tehéntúró, juh túró, és kék sajt keverékéből készül, reszelt vöröshagyma, snidling, köménymag, mustár és piros paprika, persze só fűszerezéssel. Az szardellát inkább a kaszinó tojás sárga krémjébe teszem. Abban maradtunk, hogy felkutatjuk az összetevőket és elkészítem nekik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Már az is csoda, hogy ismerik a kőrözöttet...
VálaszTörlésTehéntúró(szerűség) itt: http://www.organicfood.com.au/Content_Common/pr-Yoghurt_organic-quark.seo
(Ez volt a reklám helye. Elégedett vagyok velük, de azon kívül, hogy vásárlójuk vagyok, semmi közöm a céghez).
Nos, ez éppen jókor jött :) Ugyanis most hétvégén csináltam reggelire körözöttet, amit már nem is emlékszem milyen régen nem csináltam. Majdhogynem a receptre sem emlékeztem, mert ugye az arányokban rejlik a titok az összetevőkön túl. Attilával tanakodtunk, hogy kell-e bele mustár. Végül nem tettem bele, de legközelebb kipróbálom..
VálaszTörlés