Ravioli, pontosabban Agnolotti. Ez hasonlít raviolira csak félkör párna, formájú, és nagyobb. Amit mi most vettünk, annak tölteléke rikottás, spenótos. A Woolworths-ben itt Leggos’s márkanévvel lehet előhűtve kapni 2-4 személyre csomagolva, nekünk bőségesen elég a kétszemélyes csomag. De Magyarországon kapható friss előhűtött hasonló termék, persze lehet, hogy más töltelékkel. Ez az étel nyugodtan indulhatna a főző gyorsasági versenyen, ez tényleg 10-15 perc alatt elkészül. Ebbe az időbe bele számítottam, hogy kimentem a kertbe friss bazsalikomot szedni.
Start: Tűzhelyre felraktam egy lábost forró vízzel, és egy serpenyőt kevés vajjal,( talán egy evőkanálnyi). A vízbe két kávéskanál sót szórtam és lefedtem, hogy előbb felforrjon. Amikor a vaj elolvadt rádobtam egy kevés póréhagymát, egy maréknyi rukkola salátát amit csak nagyjából fel daraboltam. Persze ez lehet leveles paraj is. Hozzáraktam az összevágott bazsalikomot, megkapart 2 gerezd fokhagymát, sót, és frissen őrölt borsot. Érzitek az illatot, mintha Olaszországban lennénk! Közben a víz már forr ekkor beleöntöttem a tésztát és néha óvatosan megkevertem. A főzési idő 5 perc.
Most megint a mártáson a sor 2 dl tejszínnel felengedtem ( itt nagyon finom, „szolid” 35%-os zsír tartalommal, és Thickened Creamnak )Magyarországon főzőtejszínnek , ez (20%-os zsírtartalmú) hívják. És forraltam, amíg a tészta elkészült. Leszűrtem és ráöntöttem a mártásra. Kevés forralás után besűrűsödött, és a legvégén reszelt cheddar sajttal meghintettem. A célfotó 13 percet mutatott.
Ha te gyorsabban csinálod írd meg, mert akkor edzek még!
Ha te gyorsabban csinálod írd meg, mert akkor edzek még!
De térjünk vissza a tésztafőzésre , miért főzi az olasz így a tésztát? Ez az olaszok nagy titka! Pedig ők aztán értenek hozzá. 5 perc alatt a friss tészta roppanósra ( al dente-fogkemény ) fő meg. Ha most hideg vízzel lemosnád, hogy ne ragadjon össze, mint máshol a világban akkor a vizet szívná magába, hiszen a tészta még él. Az olaszok, ezt az eljárást tészta gyilkosan hívják! De ha ezt a forró tésztát fűszeres mártásunkba tesszük, akkor ezt szívja magába, és mennyivel jobb lesz. A mártásunk is besűrűsödik.
Ráadásul nem hizlal annyira, mert később is leszel éhes utána, mert jobb lesz a glikémiás indexe. Többek között ezért is lehet, hogy sokkal kevesebb elhízott embert látsz itt mint az északi szomszédoknál, pedig lényegesen több tésztát esznek. Ha friss zöldsaláta keverékhez, kis sót, olíva olajat, balzsamecetet keversz, és ezt eszed mellé, akkor fenséges ebédet kapsz!!
Ráadásul nem hizlal annyira, mert később is leszel éhes utána, mert jobb lesz a glikémiás indexe. Többek között ezért is lehet, hogy sokkal kevesebb elhízott embert látsz itt mint az északi szomszédoknál, pedig lényegesen több tésztát esznek. Ha friss zöldsaláta keverékhez, kis sót, olíva olajat, balzsamecetet keversz, és ezt eszed mellé, akkor fenséges ebédet kapsz!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése