Magyar Ízvadászként A Föld sok pontján kerestem a gasztronómiai izgalmakat, érdekes élelmiszereket ételeket, kulináris hagyományokat. Miután kalandvágyból hazajöttünk, megpróbálom itthon hasznosítani a világban tanultakat.
2010. február 8., hétfő
Főzelék
A Twenty One tulajdonosa Tom Fischer, megkóstolta a sváb krumplis zöldbab főzeléket. Annyira ízlett neki, hogy napi ajánlatra felrakta az étlapra. Azonnal elfogyott, már következő nap többet kellett főzni belőle. Az itt élő Magyarok természetesen szeretik, de már a született Ausztrálok is keresik és kérdezik a receptet. Ha Rózsi Mama megélte volna! és tudná, hogy a föld másik oldalán micsoda sikert arat a receptje, nagyon büszke volna. Bár van egy kis bökkenő, nem lehet angolra fordítani a nevet, itt nincs főzelék! De majd lesz!!!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Talán a vegetable-dish egy egész elfogadható szó a főzelékre. De nyugodtan ki lehet találni rá egy újat pl. foezeelake :))))
VálaszTörlésKöszönöm az ajánlatot. Érdekes itt a Stew név győzedelmeskedett. Milyen szépen hangzik Green Bean Stew.
VálaszTörlés