Blogarchívum

Oldalak

2010. január 16., szombat

Sült csirke




Ma sült csirkét készítettem ebédre. Régen itt a csirkehús drágább volt mint a birka, vagy a marha, de mára ez kiegyenlítődött, és minden módon lehet baromfit kapni. Ezt a derék jószágot Alexandra tanácsára az Aldiban vettük meg. Ő hívta fel a figyelmünket ezekre az üzletekre. Tényleg látványosan olcsóbb, mint a másik két áruházlánc. Igaz itt nem a pénztáros rakja be a műanyag tasakokba a megvett termékeket, és még a tasak sem ingyenes , de szinte féláron kapható itt több élelmiszer. Egészben vettük meg, és a combját mellét megsózam, fokhagymáztam, bedörzsöltem sült csirke sóval, sütés előtt egy kicsit állni hagytam, hogy átjárja a só. Ezután kevés olajba fogatva kb. 170-180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem. Mielőtt elkészült volna a tetejére frissen őrölt borsot, és egy kis paprikát szórtam mondván egy kis smink jót tesz neki. A szárnyából és hátából pedig húslevest főztem, mert Barna imádja a főtt "cupákokat".

Érdekes itt a csirkén és tojáson lehet érezni egy kis mellék ízt, de ezt markánsabb fűszerezéssel el lehet nyomni. ...de a mell... szerintem itt mellre gyúrnak ilyen duzzadó ciciket!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése