Magyar Ízvadászként A Föld sok pontján kerestem a gasztronómiai izgalmakat, érdekes élelmiszereket ételeket, kulináris hagyományokat. Miután kalandvágyból hazajöttünk, megpróbálom itthon hasznosítani a világban tanultakat.
2010. január 19., kedd
hagyományos főzelék a világban.
A magyarországi svábok krumplis zöldbabfőzeléke, az amerikaiak zöldséges hamburgere, és az ausztrál áruházlánc sokmagvas kenyere békésen megférnek a tálcán. A főzelék megér egy rövid leírást. A zöldbab végeit körömmel letépkedjük, vagy ha esetleg szálkás ezt is lehúzzuk. 2-3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben majdnem puhára főzzük. Fűszerezzük leveskockával, bőséges fokhagymával (én 3 gerezdnyit tettem hozzá), és sóval. Ezután tesszük hozzá a megtisztított kockára vágott burgonyát, és puhára főzzük. Berántjuk: kevés olajban a lisztet enyhén megpirítjuk, hozzádobunk egy mokkáskanálnyi piros paprikát és azonnal kevés hideg vízzel felengedjük. 3 dl tejföllel habverővel simára keverjük. Hozzákeverjük a megfőtt zöldségekhez, kiforraljuk és készen van a főzelék. A hamburgert félkészen vettük, kissé kilapítva grillen megsütöttem.
A zöldbab kitűnő minőségű itt, és a tejföl olyannyira zsíros (30% feletti zsírtartalom), hogy olyan, mintha tejszínnel főztem volna.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése