Blogarchívum

Oldalak

2011. szeptember 16., péntek

Tejszínes cukkíni


.

A receptet  Szicíliában gyűjtöttem. Bár náluk úgy mondanánk, hogy " szicsilia". Ez az étel nagyon gyors, finom, nincs liszt benne, köretnek, főzeléknek, de akár készételnek is kitűnő, ráadásul 10-15 perc alatt kész! Akkor érdemes ezt főzni , ha zsenge a növény, ezt a körömpróbával tesztelhetjük. Még megvétel előtt. Most van itt a szezonja!  Mossuk meg vágjuk le a két végét,  majd, negyedeljük, és legalább 5 cm vastag szeletekre vágjuk. Vajon, vagy olíva olajon enyhén pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és dobjuk rá a cukkinit és színes kaliforniai paprikát, kevés olaszos fűszerkeveréket, frissen őrölt  fekete borsot, leveskockát, én most Le Gusto-t zöldséglevest vettem nekem bevált. Fedjük le pároljuk és néhányszor keverjük meg, Amikor puhulni kezd dobjuk rá az összevágott friss bazsalikomot (a  fagyasztott is megteszi ) a szárítottnak egész más íze van ha lehet itt kerüljük. És engedjük fel főző tejszínnel, jól forraljuk ki, ha kell esetleg utána sózhatunk, és még őrölhetünk rá fekete borsot, vagy borskeveréket. Sült csirke mellé imádom.
Hozzávalók:
Cukkini 2-3 db
Fehér hagyma, (póréhagyma, újhagyma ) 1 fejnek megfelelő
Olíva olaj, vaj 2 ek.
Kaliforniai paprika 1 db
Fokhagyma 1-2 gerezd
Leveskocka 2 db.
Só szükség szerint !!! lehet, hogy el is maradhat.
Bors fekete, Színes, néhány csavarás az őrlőn
Olasz fűszerkeverék 1 kk.
Bazsalikom 5-6 levél
Főző tejszín 1-2 dl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése