
Az Ausztrálok alapvető vendéglátási formája a a kerti grillezés. Amit ők barbizásnak is hívnak. Mi egy 12 lakásos házban lakunk aminek a kis belső udvarában egy jobb korszakot megélt gázpalackkal működő sütő állt . Mig nem múlt héten egyik ezermester lakótársnunk szétszerelte mondván, hogy tisztíthatalan, és vöröstéglából épített egy újat. Péntekre el is készült a nagy mű. Még délután láttuk, hogy nagyban készülődik, hogy kipróbálja. Megkérdeztük, hogy esetleg mi is betársulhatunk-e. Természetesen igen volt a válasz. Körülnéztem a hűtőben és egy más ételnek szánt vékonyra szeletelt borjú dióra (mi ezen a gömbölyű izmon ülünk) esett a választás. Amire visszaértem, már a házból több lakótárs is leérkezett, salátával, előre bepácolt gyömbéres, szójaszószós, lazaccal, fóliába tekert burgonyával, csöves kukoricával, orbitális nagyszemű pácolt olivabogyóval, és más rágcsákkal, és természetesen hideg sőr, és bor is az asztalra került. Én is elkészítettem a vacsoránkat. Előételnek egy kis prosciutto sonka, majd a húst is kisütöttem az alábbi módon: (Eretnek módon, megkapart fokagymát összekevertem mustárral, meghintettem grillborssal, nagyon kevés paprikával, és nagyszemű sóval, és ezt sütöttem a lapon.) Számunkra így derült ki, hogy mindenki ki-ki alapon hozzájárult a partyhoz. Mennyire érdekes, hogy egy 4 milliós metropoliszban is megmaradhattak ezek az alapvető emberi kapcsolatok. Mondom is mindig, hogy mi egy 4 milliós faluban lakunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése